Lehtijuttu: Tornion Rakennussora Oy ”Kotimainen Lokotrack ST4.8 on oikea monikäyttöseula”

Meri-Lapin alueella toimivat maanrakentamisen ammattilaiset, Tornion Rakennussora/ Maarakennusliike P. Kaarlela tarjoavat kokonaisratkaisuja erilaisiin rakennuskohteisiin sisältäen kaivutyöt, maanajot, maa-ainekset, murskaukset, mursketoimitukset, vesi ja viemäröintityöt.

Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat olleet aina keskeisiä yritysten toiminnassa. Suurten rakennuskohteiden ohella yritykset palvelevat myös pieniä rakennuskohteita ja tekevät niihin tarvittavia yksittäistoimituksia ja kaivutöitä.

Tornion Rakennussora Oy Kotimainen Lokotrack ST4.8 on oikea monikäyttöseula

Monipuolinen kalusto ja osaava henkilökunta

Murskauslaitoksen lisäksi yrityksillä on betonin ja asfaltin murskaukseen tarkoitettu iskupalkkimurskain, sekä rumpuseula lähinnä mullan ja saastuneen maan seulontaa varten. Pyöräkuormaajia yrityksillä on 3-30 tonnin väliltä ja lukuisia 3-50 tonnin kaivukoneita. Kuljetuskalustona on useita kasettiyhdistelmiä. Uusimpana hankintana on Metson Lokotrack ST4.8 -seula.

Maa-aineksia tarvitaan tänä päivänä kaikessa rakentamisessa ja kunnossapidossa. Erityisesti erilaisten sepelien käyttö on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina maa- ja pohjarakentamisessa johtuen lähinnä rakennusalueiden maaperistä.

Yritykset murskaavat ja seulovat omilla maa-ainesalueilla Meri-Lapin alueella vuosittain noin 50 000- 200 000 tonnia vuodessa. Myös muille yrityksille murskataan ja seulotaan huomattavia määriä vuosittain omasta tilauskannasta riippuen.

Yritykset toimittavat myös seulottua multaa viherrakentamiseen.

– Palvelumme seulonnassa parani viime syksynä huomattavasti, kun hankimme monikäyttöisen, Metson kolmitasoisen Lokotrack ST4.8-mobiiliseulan.  Tavoitteena on tehdä Metson koneella kaikki murskeiden, hiekkojen seulonnat, kertoo toimitusjohtaja Pentti Kaarlela.

– Tähän mennessä kokemuksemme kotimaisesta laitteesta ovat myönteisiä. ST4.8:n kapasiteetti riittää hyvin murskan perässä lajikkeiden seulontaan. Ja seulaa on myös varsin helppo käyttää, hän lisää.

Suomen ensimmäinen Lokotrack ST4.8-seula

Tornion Rakennussora paransi seulontakapasiteettiaan hankkimalla Metson uuden, Lokotrack ST4.8-kolmitasoseulan. Kaikki Metson tela-alustaiset seulat tehdään nykyään kotimaisena työnä Tampereen tehtaalla.

ST4.8:n seulatasojen koko on 5,4 x 1,5 metriä, syöttösuppiloon mahtuu hulppeat 7,5 kuutiota ja käyttövoima syntyy tehokkaasta, 106 kW:n Cat-dieselmoottorista. Sivukuljettimet taittuvat kuljetusta varten hydraulisesti, ja käyttöä helpottaa myös suomeksi toimiva prosessinohjaus.

– ST4.8 oli sisäänajossa lajikkeiden teossa murskausasemallamme, jossa huomattiin ainakin laitteen erinomainen seulontakapasiteetti. Ensikokemusten perusteella ST4.8 on tehokas laite ja prosessinohjauksen ansiosta myös varsin käyttäjäystävällinen. Toki todelliset kyvyt saadaan esiin vasta ensi kesän seulontaurakoissa, kertoo seulan pääkäyttäjänä toimiva Mika Mäkimaa.

– Erityiskiitos täytyy antaa Metson opastukselle käyttöönoton yhteydessä. Asiat kerrottiin meille varsin helppotajuisesti, Mika lisää.

Talvista seulontaa

Talven yli ST4.8 seuloo varsin erikoislaatuisessa urakassa. Tilaaja edellyttää tasakokoista raekokoa, jolloin ST4.8:lla seulalla seulotaan materiaali tarvittavaan raekokoon ja seulalta tuleva ylite ohjataan Svedalan kartioon joka murskaa materiaalin oikeaan raekokoon.

Tavoitteena on tehdä mahdollisimman tasalaatuista lajiketta. Kevyeksi materiaaliksi raaka-aine seuloontuu ST4.8:lla hyvin. Tunnissa seulotaan ja murskataan suljetussa kierrossa noin 100 kuutiota.
Talven ankarista pakkasista Torniossa on selvitty ST4.8:aan asennetun Webaston ja lohkolämmittimen avulla. Suunnitteilla on lisäksi asentaa seulaan erillinen hydrauliöljyn lämmitin.

Lähde: Europörssi.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *