Maa-ainekset

Kaiken rakentamisen perustana on hyvä ja tukeva pohja. Rakentamisessa tarvittavien maa-ainesten laatu riippuu hyvin paljon tontin alkuperäisestä maaperästä. Laadukkailla kiviaineksilla saadaan perusta kantavaksi ja rakennuskelpoiseksi maapohjaksi.

Rakentamisen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi kallio- tai soramurskeita. Tarvittavien maa-ainesten laatu ja määrä riippuu kuitenkin aina rakennuspaikan olosuhteista ja tarpeista.

Jalostamamme maa-ainekset ovat CE-merkittyjä ja jalostamme suurimman osan maa-aineksista  omilla murskaimilla, joten voit varmistua Suomalaisesta laadusta ja ympäristöystävällisyydestä tilatessasi maa-aineksia rakennustarpeisiisi.  Pyydettäessä toimitamme CE-merkinnän ja ajantasaisen suoritustasoilmoituksen tuotteesta. 

Hiekkaa ja Soraa

Soraa ja hiekkaa käytetään mm. tie- ja pihanrakennusmateriaaliksi, rakennusten maarakennusmateriaaliksi erilaisiin täyttötarpeisiin, sekä lasten leikkipaikoille. Tuotteita mm: täyttöhiekka, salaojasora ja turvahiekka.

Murskeet ja Sepelit kalliosta ja luonnonkivestä

Murskeita käytetään esim. rakennusten perustusten, teiden ja parkkialueiden kantaviin ja jakaviin kerrosrakenteisiin, näihin tarkoituksiin raekoot 0/100 – 0/32 sopivat hyvin. Teiden, parkkialueiden, pihateiden, polkujen pintakerroksiin sekä laatoituksen alle raekoot 0/16 – 0/8 sopivat parhaiten.

Sepeleitä käytetään mm. putkien  suojauksiin, salaojituksiin, rakennusten perustusten ja betonilaatoitusten kapillaarikatkoksi, talon sokkeleiden vierustoille pintarakenteeksi, imeytyskentän tekoon, betonin ja asfaltin raaka-aineena.

Murskeidemme raekoot ovat 0/100, 0/63, 0/55, 0/31, 0/16, 0/8. Sepeleiden raekoot 16/32 ja 8/16.

Maa-ainesten hankinta ei voisi helpompaa olla. Hallin pihalta pienerät henkilöauton kärryyn tai jopa ämpäriin

Seulottu hiekka

Seulottu hiekka sopii hyvin pihanrakennusmateriaaliksi ja talon maarakennusmateriaaliksi. Seulottua hiekkaa käytetään erilaisiin ohuisiin tasauksiin sekä täyttöihin. Soveltuu esimerkiksi viemäri- ja vesijohtoputkien suojatäyttöihin, rakennusten pohjien täyttöön, lasten leikkialueille kuten keinujen ja kiipeilytelineiden alle sekä pihakivien alusmateriaaliksi. Seulontalaitoksillamme seulomme hiekan tasalaatuiseksi poistaen mm. ylisuuret kivet. Tuotteita mm: turvahiekka ja seulottu täyttöhiekka.

Seulottu multa

Valikoimaamme kuuluvat mullat ovat seulottuja. Vaihtoehtoina ovat tuulettunut kompostimulta sekä sekä luonnon peltomulta. Kompostimulta soveltuu nurmikon, kukkamaiden, pensaiden kasvualustaksi. Luonnonmultaa käyteään kasvimaiden tekoon sekä parannukseen.

Osoite

Veturitallintie 18
95410 Tornio

Puhelin

040 7442 074

Sähköposti

posti@tornionrakennussora.fi

Y-tunnus

0687413-9